Efter lamningsuppehållet

Söndagen den 5 mars
På morgonen hade Choklad fått: Fazer (bagge), Fofflá (tacka) och Felicia (tackan som försvann). Alla tre små varav två riktigt smala. Alla ljusa men ena tackan har bruna ben.
Troligen hade Felicia fötts först och vimsat iväg och hamnat bredvid Epple. Epple blev till en början anklagad för att inte ha tillräckligt med modersinstinkter eftersom inte brydde sig nämnvärt om lammet. Hrm, det fick ju sin förklaring och hon är mycket intresserad av nya lammungar.

15.30 Dilba stod förnöjd i dörrhålet med en av varje sort som diade henne. Vita med ljusbruna tecken.

Måndagkväll och Bella och hennes badboll ser mer sprickfärdiga ut än vanligt. Det görs lamningstecken. Lamningskoll 21-24 ingeet händer...
Lamningskoll 03.15 Bellas vatten har gått men inget händer
Ringer vet. 04.40 Kersti Persson som lyckas ha jouren. "Dra ut dem". Lagom till luren är pålagd kommer första krystningen. Gick sen jättebra men jag drog sista biten på första lammet som kom med rumpan först och bakbenen instuckna under sig. Skönt att vi inte behövde gå in och känna och sortera upp det.

Tisdag morgon alltså Bella med Filip & Funny
Tisdag kväll Dixie smyger runt och krafsar. Det slutade lyckligt kl 22. 00 med två tacklamm, en ljus och en rådjurs, som just började dia när jag kom ner för kvällscheck.

Nu sova och försöka tina upp...

Kommentarer
Postat av: Linda Färnevik

Full rulle med lammningar hos er också ser jag. =)Riktigt roligt med namnet Felicia, fyndigt! =) har tänkt läsa boken,. nån gång...Lyckades du alltså dra ut ett lamm med rumpan först? Trodde inte det gick ärligt talat, utan att man var tvungen att få fram bakbenen och ta dem först...?

2012-03-08 @ 15:55:04
URL: http://storaaleberg.blogspot.com/
Postat av: Anonym

Till Linda: Jo,det gick! När hon väl började krysta gick det så fort och lammet kom med rumpan och bakhasorna först, och det hade kommit ut utan problem även om det inte fått draghjälp. Hade man känt att det låg så inne i tackan hade man nog försökt räta ut det innan man drog ut det (så det var ju skönt att jag inte hann känna efter).

2012-03-17 @ 16:45:43
Postat av: Linda Färnevik

Ja kommer hasorna också med rumpan, går det ju. =) Är däremot tveksam om det går med ett "riktigt" sätesläge, alltså bara en rumpa? (vet att det kan gå med föl i enstaka fall dock)Hur går det med era lammningar, är ni färdiga ännu? (Hur många tackor har ni totalt?)Alla våra (27 dräktiga av 29) lammade inom loppet av 20 dagar, och vi hann med över 10 fellägen som behövdes rättas till. Så nu känner jag mig riktigt erfaren på det området, med så många korrigeringar på mindre än 3 veckor. =)

2012-03-24 @ 06:48:30
URL: http://storaaleberg.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0