Klippning och betessläppJaha, så var fåråret till ända. Tackor och lamm blev transporterade till sommarbetet i tre omgångar, både i bil och i hästtransport. Allt gick förhållandevis väl och tackorna kastade sig över det saftiga gräset i hagen och lammen höll sig tätt intill sina mammor och tittade storögt på den nya världen. (De har ju förut trott att världen var fårhuset och vinterhagen...)
Så nu är det slut på vatten- och höbalskånkande. Nu gäller istället daglig tillsyn och - när det är möjligt - räkning av flocken.
Tackorna var ju nyklippta när vi släppte dem på betet. Conny kom i söndags natt och klippte dem. Han hade haft 120 svårklippta tackor på Öland, som tagit lång tid att klippa. Så våra klippte han mellan midnatt och halv tre... Han måste ha varit helt slut, stackarn, och Linda och jag var inte speciellt pigga vi heller. Men klippta blev fåren och sova får vi göra en annan gång.

Nu bär det av mot sommarbetet. Först började vi med de minsta lammen i Volvon. Tackorna fick åka hästtransport.

Speciellt bagglammen verkar tycka att det är rätt kul att åka bil. De bräker mycket i början, men sen tar nyfikenheten överhanden.

Här flyttar Linda Elvira...


...och här har Linda lagt upp ett kort på Lill som just räddat Tofs ur en hink som hon prompt skulle fastna i.


...och så här många får har vi nu!


RSS 2.0