Paus i lammandet

Åhhh, nu har vi inte fått lamm på flera dagar. Tackorna vaggar omkring och ser ut att spricka när som helst. Ibland ser det ut som om lammen slår kullerbytta i magen när de sparkar och lever rövare. Tackorna suckar.
Högdräktig tacka

Dukkah tös fick två tacklamm


Frukostdags och två tacklamm var födda. De var fortfarande lite fuktiga och efterbörden hade inte släppt så de var ganska nya. Under tiden jag matade och vattnade alla får såg jag dem båda äta och när slamsan lossnat fick de flytta in i lammavdelningen (i egen box) som sällskap åt Diva och hennes små som var fulla av spring i benen.

Väntar på fler lamm

Så, nu kan väl resten lamma också, nu när vi ändå är på vår vakt.

Drama med sin Fellini som föddes natten ti...

mms_img17488 (MMS)

Drama med sin Fellini som föddes natten till idag.


Då var det dags igen! Lamning 2012

Efter vinter kommer lamm. Så också i år, även om vi hade en aningen skakig betäckningssäsong med ena baggen död på betet och den andra ur tjänst för fotrötebehandling under en period.

I tisdags kom Samtalet: Hej, vet du att ni har två lamm i fållan? Oh nej, och ja! Allt var frid och fröjd och Divas tacka och bagge diade och var pigga och krya så Lill petade in dem i lamningsbox efter jobbet.

Torsdag morgon och ett nytt lamm väntade vid morgonfodringen. Drama hade på egen hand fött och fixat till sin lilla bagge och följde snällt efter sin unge in i lamningsbox.

Divas lamm Freddie och Frida
Första paret ut: Divas Freddie och Frida. Döpta såklart efter två andra divor.


RSS 2.0