Julefrid


Lill har julpyntat hela fårhuset. Det är jättefint överallt.


Julaftons morgonBror och Vätten har julbus på gång

MV3

Hurra! Hurra!

Lilla Lamm är maedi visna-fritt! Vi fick provsvaren igår och ett erbjudande från Djurhälsovården att köpa skyltar att sätta på lagården om att här finns minsann ingen mv! "Beställ maedi visna-fria skyltar" stod det visserligen...

Så nu har vi papper på att vi är MV3, vilket betyder att fåren testats negativt tre gånger. Härliga tider! Strålande tider!

Skinn och annat

De är verkligen fina skinnen vi fått tillbaka! Två har vi redan sålt; ett stort grått som tillhört vår inköpta "avelsbagge" Douglas, och ett som tillhört vårt gosigaste gosefår Ida - stort och kritvitt (som Ida aldrig var i levande livet; hon var alltid grå) med lite nougatbrunt runt kanterna.

Nu har vi några nougat/vita kvar, ett stort kritvitt (Rosa, som också var mest grå på den tiden det begav sig) och ett brunt; alla korthåriga (=några centimeter). De finns till beskådan i Fik & Butik, Lindas nyöppnade träffpunkt i Rockneby, mittemot kyrkan. Öppet i helgen 11 till 16. Finns en massa andra bra och goda grejor där också, så åk dit och köp julklappar!

De tredimensionella fåren verkar mår bra. Hoppas i alla fall några är dräktiga... De gör inte många knop nuförtiden; är mest inne, äter, idisslar och vegeterar i största allmänhet. Gosefårs-Idas kvarvarande dotter Bolly har tagit för vana att resa sig upp på bakbenen och stödja frambenen mot foderbordet, för att nå upp och lukta oss på munnen och näsan, när vi fodrar dem. Jättegulligt! Hon fick till och med en puss av Linda häromdagen.(Vad nu Lindas man tycker om det...)

Denna vecka bör vi få svar på maedi visna-provet vi tog för ca två veckor sen. Vår veterinär Kersti sa, att det var en omöjlighet att vi skulle ha maedi visna på våra får... Och blåtungevaccineringen låter vänta på sig, om den någonsin blir av. Just nu finns tydligen någon gräns för vaccinering strax söder om Kalmar.

Vårt lilla bagglamm Bror (Brolle) är inte så liten längre. Han har vuxit duktigt. Fritt med mat och ensam om mammas mjölk, undra på att han ränner iväg. Han blev alldeles yster häromdagen då de fick ny halm; for omkring och krumbuktade sig så hans tanter blev alldeles vimmelkantiga. Det är härligt med får - man blir alldeles varm i själen av att umgås med dem.

Nya fina lamm- och fårskinn

Igår kväll ringde vår garvare Frank och sa att de kortklippta skinnen var klara, 7 stycken. På fredag ska vi hämta dem och som vanligt är vi väldigt nyfikna på hur fällarna blev. Lite läskigt är det också, eftersom det är våra gosefår vi nu får tillbaka i tvådimensionell version...

RSS 2.0