Sommarfrid

Frid råder i hagarna för tillfället. Gott om bete finns det, både i sommarhagarna och i bagglammens nya hage. Baggarna verkar ha funnit sig väl tillrätta i sitt nya hem, växer och frodas. Tyvärr fick vi nödslakta en av de minsta - Emser - då han skadat sig i skuldran, men annars mår de bra.

Vår gosetacka Chutney hade i förrgår gjort sig illa i höger framben och var varm i både fot- och knäled. Igår åkte både Linda och jag ner till tackorna ifall att vi skulle behöva ta hem Chut till min konvalescensträdgård. Dock var hon fit for fight igen och fick gå kvar bland de andra.

Den siste lille baggen - Emsers bror Eucalyptus - fick flytta till bagghagen han också. Han har fått gå ett par veckor extra med sin mamma Caramelle, då han var så liten och kunde behöva lite extra mjölkransoner. Nu går han med de andra baggarna och de verkade helt obekymrade om nytillskottet i hagen.

Bagghagen är stängslad med fårnät och detta gillar baggarna att klia sig emot. Inte bra. Vi får sätta en eltråd innanför nätet i noshöjd, så de inte förstör vårt fina nät och välter stolpar. Än så länge är de ju relativt små, men snart väger de bortåt fyrtio kg...

Nu blir det ganska sällan vi skriver här på bloggen, men bli vän med Lilla Lamm på Facebook också, så får ni lite tätare kontakt, om ni så önskar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0