Slutsignalen har ljudit!

Då var lamningsperioden över och det är dags att raka slutspelsskägget. Ja, det är väl så hockeyspelarna brukar göra: inte raka sig förrän allt är klart. Vi har haft vår variant och inte tvättat fårkläderna - inte av vidskepliga skäl -  men av rädsla för att tjockaste jackan och långkalsongerna och alla tjocka tröjor skulle hänga på tork en natt när det var dags för lammutryckning. Och några sådana har det ju onekligen varit den här perioden.

Ikväll kom jag hem och båda (människo-)barnen ville följa med till fårhuset. Det var redan på gränsen till försent men va fasen, jag skulle ju bara mata dem och vattna dem lite kvickt.

In i fårhuset och vad hittar vi väl där? En styck Choklad, färdiglammad med två små lamm som diade. Med vår ankomst blev det som vanligt en kakafoni av bräk och brak och de "stora" lammen yrade omkring och for runt den nya familjen så Choklad blev alldeles förvirrad. Lyckades med list och ganska mycket kross snabbt få in alla i ena fållan så att jag i lugn och ro kunde bädda årets sista lammbox.

Människobarnen hjälpte till att rulla rundbal och bära halm, kross, vatten och hö och var riktigt till nytta. Sen blev det lammgos så att till och med sexåringen fick nog när hon låg i halmen med fyra-fem lamm på sig.

Hem till slut, lååååångt efter barnens läggdags. Men va fasen, det är ju bara lamningsfinal en gång om året.

Kommentarer
Postat av: maria viken

Härligt att barne fick vara med på allt det roliga och allt det gosiga .

2010-04-02 @ 10:58:43
URL: http://mhv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0