Tingsbackens Lassie har korsat de sju haven och...

...Nja, Tingsbackens Lassie har åkt färja från Gotland till Oskarshamn och travat in i våra liv.
Nyfiket traskade hon runt i väntrummet vid Oskarshamns färjeläge och lika oförskräckt satte hon igång att undersöka Lills hus när hon kom hem. Tuff liten dam! Pep några minuter i bilen men somnade strax på armen och sussade sött de fem milen söderöver.

 Vi stannade till vid fårhuset för att kontrollera lamningsstatus och flickorna hade vänligheten att knipa ett tag till. Ingen av oss var upplagd för nattvak och med en lättnadens suck åkte vi vidare hemåt. (Undrar om Lill verkligen tände när hon kollade?)

Väl hemma fick Lassie träffa sina nya vänner; Lapphunden, Samojeden, Katten med vitt och Katten med snuva. Det var ganska odramatiskt. Det har nog inte gått upp för dem riktigt att den lilla verkligen ska bo med dem.

Jag blev grundligt avsniffad av Ridgebacken när jag kom hem och de ska väl få bekanta sig i morgon eller så.
Ett skepp kommer lastat...


Äntligen!


Liten hund i stora världen


Nya vänner!


Lite söt?

Kommentarer
Postat av: Lennart

Hej!Vi har tittat på de trevliga bilderna och hoppas att allt kommer att gå bra med den nya vovven.H-n!

Lennart och MaritaP.S. Har funderat på hur det har gått med Lindas bamsedrivhus? Är det snart dax att plocka de första tomaterna och gurkorna eller?

2009-03-07 @ 11:29:43
Postat av: Lill

Tack! Allt går över förväntan med den lilla; hon är mycket trygg och framåt, men samtidigt lyhörd och social så det förslår. Det här kommer att bli kanonbra!Lill

2009-03-07 @ 14:19:09
Postat av: Lennart

Hej igen!Bara en nyfiken undring om det är någon av de andra vovvarna som tagit på sig någon "mammaliknande roll" eller har de blivit valpar på nytt och "busar"?H-n!

Lennart

2009-03-08 @ 14:27:20
Postat av: Rebecca Fransson

Åh!!!! Söt!!!Rebecca

2009-03-08 @ 19:12:15
Postat av: Lill

Nej, ingen har blivit mamma. Millie -samojeden - fördrar den lilla och Majka har försökt leka lite grann. Men dte är inte lätt att leka med nån som är så liten...

2009-03-08 @ 20:19:24
Postat av: hunter

Hej!Skrattade då jag läste de två sista meningarna på Wikipedia. Börja valla joggare. Alla joggare i Rocknebytrakten får i framtiden kanske passa sig, så de inte blir infösta i Lills trädgård!"Bordercollien är signalkänslig, har mycket lätt för att lära och vill gärna vara sin förare till lags. Den är avlad för att arbeta åt sin förare. Med ett bristande ledarskap får man lätt en hund som hittar på egna aktiviteter, och som lätt blir stressad. Den låga stresströskeln behövs när man ska arbeta med att valla djur. Hunden ska reagera snabbt på djurens rörelser, men det gör även att den kan börja valla allt möjligt annat som rör sig t.ex. barn, bilar, joggare. Man måste hålla efter den som valp, så att den inte lägger sig till med sådana olater."H-n!

Lennart

2009-03-08 @ 21:52:59
Postat av: Lennart

Skulle vara injagade och inte infösta i ovanstående, därav mitt försök till att vara rolig med mitt namn i ovanstående!H-n!

Lennart

2009-03-08 @ 22:02:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0