Fredagen den 13...

Otursdagen är inget vi funderar något vidare på i Lilla Lamm. Vi är rätt vana vid otur året runt.

På sistone har vi haft oturen att ensilagen blivit förstörd av korpar så vi vi köpa på annat håll. Det gick bra med första leveransen. Andra leveransen vägrade fåren att se åt. Äckligt av någon anledning. Den lyckades vi byta bort.

Vi har oturen att ligga i skottlinjen för "landsbygdsutveckling" i form av kommunalt vatten. Det har grävts av vägar och dragits ledningar genom fårhagen (vilket iofs inte varit några större problem) men, hädanefer kommer vi behöva betala för vattnet. (Tur att "får inte dricker" som den gamla myten säger.)

Det lammas för fullt i fårhuset. En natt fick vi ringa veterinären för att Bolly inte lyckades få ut sina lamm (i år heller) för att det var en död lammunge med huvudet bakvänt som spärrade vägen. Lite tur att två friska tacklamm kom ut i allafall. En morgon, när vi av olika oturliga anledningar var där lite senare än vanligt, hade en tacka försökt lamma men med ett ben vikt på det stora bagglammet så lyckades hon inte få ut det. Den var död men tackan klarade sig dock bra. En annan morgon hade vi oturen att få ett lamm med två huvuden. Det gick naturligtvis inte att få ut så vi fick avliva tackan. Otur rakt igenom.

Påskhelgen ägnades åt stängsling av ny hage. Härligt med fyra dagar av hard core stängsling. Långfredagen ägnades åt upprullning av många, långa meter ståltråd. Påskafton bjöd på snöstorm och sjuk Lill som fick kurera sig med lite lamningar "inomhus". Det var ju lite otur att det skulle bli snöstorm kan man tycka.

Räkningar kan väl inte klassas som otur men sådana har vi också...

Så nej, vidare oroliga för speciella otursdagar är vi inte.  ...peppar, peppar, ta i trä.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0