Sista oktober

Så. Nu väntar vi bara på klipparen... Han skulle ha kommit i förra veckan, men gjorde inte det. Nu kan det bli måndag eller tisdag; han skulle ringa idag söndag och tala om vilken dag det skulle bli. Lite svårt att planera verksamheten med Linda o mig som jobbar heltid och en oprecis klippare. Men det löser sig; det gör det alltid.

Alla tackorna mår bra. Dock har Caramelle ett sår på mulen, som hon fick sista veckan på betet. Det ser ut som ett större djur har rivit flera djupa streck i hennes nos. Hon verkar obekymrad om det dock och skorporna börjar lossna, så det blir nog bra med tiden. Vi undrar naturligtvis vad som kan ha åstadkommit detta: räv? lo? grävling?

Mina trädgårdsfår Diva och Decibel har anpassat sig väl i den stora flocken. Bägge vill gärna komma och gosa när jag är och hälsar på dem, men annars är de som vilka får som helst. Det är rätt skönt att få ha trädgården för sig själv igen och hundarna tycker nog det de också. Nu har Hedemorahönsen bott i hönshuset ett par veckor, så det finns lite allmogedjur i trädgården fortfarande. Tre hönor och så tuppen Fjalar.

Klöver Lime, vår avelsbagge jobbar på. Idag såg jag honom betäcka Cocos och igår hade han stått och flämtat när Linda kom ner. Strax blev han omringad av flera tackor som gosade med honom. Han är mycket omtyckt verkar det som! Och helt ofarlig för oss, till skillnad från Hampus i fjor, som man fick ha ögon i nacken för, åtminstone frampå slutet av betäckningstiden.

Nu får i alla fall tackorna och Klöver Lime stå inne tills Conny har varit och klippt dem. Såg ut som om det skulle kunna bli lite regn imorgon och de ska ju vara torra vid klippningen.

Bagglammen har ont om mat i sin hage, så vi har stödutfodrat dem med hö och lite spannmål. Imorrn ska vi köra ner några balar ensilage till dem, så de har lite att äta på tills det är dags för slakt runt första december. Nästa år kommer vi att ha runt 20 bagglamm och då måste vi se oss om efter en ny, större hage med bättre bete, vilket förmodligen kommer att föra med sig ett gediget stängslingsarbete...

I fårhuset ska vi få lite bättre lyse nu - ett par lysrörsarmaturer ska sättas upp vid ströbädden. Det kommer att bli jättebra och vi kommer att vara tacksamma för det sen när det börjar lammas.

Men först klippning, sen baggslakt och sen kanske vi kan koppla av några månader innan lamningen börjar.

Kommentarer
Postat av: Karin Nilsson

Hittat den! En värmlandsfårblog gud va underbart :-)

2010-10-31 @ 22:15:12
Postat av: Lill

Haha! Hoppas du hittar nåt användbart!Lill

2010-11-01 @ 08:20:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0