Mat till behövande

Vår lilla Diva bräker i högan sky när vi kommer. Mamma Bolly har dåligt med mjölk, vilket väl hänger ihop med den jobbiga förlossningen. Brorsan Dom (Perignon) är den som får den lilla mjölk som finns.  Inte så att Bolly motar bort lillan eller är elak mot henne, utan mer så att hon går undan när Diva vill dia. Och dotter är så smal och benig och nu imorse hade hon börjat krumma med ryggen. (Det har vi sett förut på lamm som inte fått tillräckligt med mat och då har vi gett dem lite extra. T ex hade vi en tacka som bara fungerade på ena spenen och den tog brorsan och syrran fick nästan ingenting alls.)

Bolly var ju utan sin dotter en natt och sådant sätter nog sina spår. Hon tar hand om Dom och fördrar Diva. Kanske är det en överlevnadsgrej också; hon märker att Diva är klenare än bror sin och därför satsar hon sin mjölk på sonen.

Hur eller hur så bestämde vi oss för att stödmata divan och nu på lunchen fick hon Pontus lammnäring, som hon ivrigt smackade i sig. Dompan fick en slatt han också, men han var inte alls lika hungrig som sin syster.

Annars händer inte mycket i fårhuset just nu. Vi passar på att koppla av i väntan på babyboomen...

Kommentarer
Postat av: Jerker Fridh

Lammets och min kompis Ewa-Stina hade ett litet tacklamm som hade krum rygg, har för mig att det bärodde på selenbrist.



Bä Bä !



Pappabaggen / Family Får / Lammeborg / Fåremo.

2010-03-11 @ 19:58:18
URL: http:// 070-2495823
Postat av: Lill

Hej Jerker!!



Ja, kanske selenbrist ger samma symtom? Nu är i alla fall Divan rakryggad och pigg som bara attan!

2010-03-12 @ 08:42:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0