Märkvärdigt

svårt det ska vara att sätta öronmärken på baggar som ska till slakt. Ett grönt och ett rött (kött- respektive skinnåtertag).

Endast Lilleman Spindelman ville bli märkt, men honom sparade vi till sist, när vi tänkte våra krafter skulle börja tryta. Så han gick med oss och uppmuntrade de baggar som faktiskt blev märkta...


Proceduren gick ju inte fortare för att bruna baggen Dalle - han som rymt från fållan i hagen några dagar tidigare - helt sonika hoppade 120 cm över till tackorna. Två gånger. Men han kommer att få sitt straff, baggskrället.

Små öron har de värmlandsfåren och horn sitter i vägen och baggarna är starka och svåra att hålla stilla, märktången betedde sig illa, men nu är alla baggarna, inklusive avelsbaggen Klöver Lime, blingade. Och Linda och jag har en ny uppsättning blåmärken...


Hämtning idag onsdag tillika slakt idag. Sen får vi hämta kropparna (helfallen som det heter på KLS-språket) torsdag eller fredag och sen blir det styckning på söndag och utdelning till våra lammköttsköpare.

Efter det kan det infinna sig något slags lugn, åtminstone på fårfronten. Hoppas vi.


Kommentarer
Postat av: Marieberg

Alltid lika trevlig läsning om djuren på er gård. (Trots att det denna gång handlade om baggar som skulle till slakt...)

2010-12-03 @ 22:52:18
URL: http://ljustorp.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0