Klipp, klopp, jätteflopp

På lördagen hade vi samlat mod nog för att ge oss på klippning av fåren. Med välinoljad klippmaskin som en snäll bekant skänkt, inlånad förlängningssladd och snällaste fåret på plats satte vi gång.Drog ett drag men det kändes mycket trögt. Bestämde mig för att byta till de sprillans nya skären vi fått med. Drog ett drag, skären lossnade. Drog åt skruvarna, drog ett skär och det sa POFF! Kom det inte en lite gnista och luktade det inte lite bränt också?

Det blev till att klippa för hand.

Mycket senare och resultatet blev: ....sådär.Chutney belönades med mat eftersom hon uppfört sig exemplariskt under hela den långa tiden hon stått och blivit klippt.

Nu försöker vi febrilt nå Conny, den professionelle fårklipparen.

Kommentarer
Postat av: Marieberg

Hahaha, precis samma sak råkade vi ut för när vi skulle klippa våra får för något år sedan, maskinen föll i bitar. Det värsta var att fåret Vita hade fått en klipprand över hela ryggen och så verkligen lustig ut. Vi hade ingen handsax så en vänlig bekant kom och klippte fåren dagen efter med sin maskin.

Här finns en liten film på klippningen:

http://www.youtube.com/user/aahhlliinn#p/u/22/ZtFIfBSRvVQJag hittade till din blogg när jag goglade på lamm...2010-04-19 @ 18:28:29
URL: http://ljustorp.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0