Lättlärd vallhund, lata veterinärer och lamningsobenägna varelser

Vallhunden lär sig fort. Hon har lärt sig åka bil, inte morra vid matskålen, sitt, stanna, gå i koppel, komma när man ropar, sitt namn. Ja, lärt sig och lärt sig - hon börjar få ett litet hum om sakerna i alla fall.

Hon får vara med mycket, träffa nya människor och djur, gå i skogen och i stan, ligga i bilen en stund med de andra jyckarna så att det blir en trygg plats. Idag gick vi upp till Nöbble gård och fikade och Lassie lekte med deras border collie Jazza, så ikväll är hon en slagen liten hjältinna.

Igår måndag fick vi fåren vaccinerade mot blåtunga. Det var ju bra och gick snabbt och var gratis, men vi blev förvånade och förbannade över de vaccinerande veterinärernas slappa attityd vad gäller smittskydd. I och med att vi haft klövröta på våra får, är vi noga med att folk som kommer och går bland fåren måste desinficera sina skodon t ex i Virkon-S. Annars kan vi få in klövröta o a i besättningen igen, eller så kan vi smitta andra besättningar, om vi mot förmodan skulle ha rester av klövrötan kvar.

Dessa två - som väl ska vara väl bevandrade i smittsamma fårsjukdomar - tänkte bara stövla rakt in, om inte vi hade hejdat dem. När Linda påpekade att vi inte ville ha in någon skit - så varsågoda och bada tassarna!, sa de något i stil med - Jaha, det är ju bra att ni tänker på det! Suck! Inte undra på att klövrötan sprider sig snabbt i Sverige...

Och på lamningsfronten intet nytt. Kanske Bolly (Bollinger) kan få korken ur i natt?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0