Tjorven kan man lita på

Nu börjar tjejerna äntligen ploppa ut! Ikväll bestämde sig Tjorven för att framföda två tacklamm, vilket vi tackar för. Nu har vi fyra tacklamm och fem bagglamm. En tacka kvar som ska lamma - Fläta. Gevalia hoppar nog över, eller väntar ett bra tag, vi får se. De övriga var nog för unga och för små när vi släppte baggen.

Selma och Fröding skötte sig utmärkt idag. Båda satt som tända ljus i bilen på väg till veterinären. Bägge är nu kastrerade, avmaskade och öronavskabbade.

Medan jag väntade på att katterna skulle bli färdiga, tog jag med våra nya fårskinn upp till mitt jobb (huvudbiblioteket) och fick sälja ett par stycken. Prackade på veterinären ett också. En av tjejerna som jobbar i vår lokala affär tog sen med sig hela säcken med skinn hem, för att titta och välja. Det är roligt att skinnen är så vackra och att alla är unika. Det är också roligt att folk bryr sig -inte bara om det estetiska, utan också om hur djuren har haft det och att skinnen är lokalt producerade. Det är ju inte svårt att tala för en sådan här produkt.

Vi måste nu också boka in slakt och korvtillverkning i Bräkne-Hoby för våra tre gammtackor och slakt och styckning för baggen Bror. Tackorna ska bli kallrökt vitlökskorv och Bror ska bara återtas som kött.

Det är en krass värld...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0