Lammrapport

Bollys smågrabbar fick lite mjölk från Dott igår kväll. Mycket godare än Pontus lammnäring, men betydligt mer svårproducerad... Fast Dott är så snäll och står med huvudet i krosshinken medan hon blir mjölkad; hon är så lugn och trygg. För första gången sen de föddes, tog småisarna några små lammskutt i sin box. Då blir man glad! Innan har de bara stått och varit kutryggiga och hungriga, men nu börjar det bli liv i dem. Hoppas att de bearbetar Bollys juver hårdare nu.

Vårt jättelamm går ibland på handlovarna, ibland på klövarna. Vi får väl se om det stabiliserar sig, annars får vi ta bort honom. Vore synd på en sådan ovanligt tecknad bagge. Samtidigt vet man ju inte om detta med benen är ärftligt och om han finge gå i avel, hans lamm skulle bli sådana bautalamm, som han själv. Kanske bättre att han blir en fantastisk fäll till slut.

Idag ska i alla fall Bolly med lamm få komma ut i den större lammhagen och träffa Dott och hennes vackre son. Ingen av de andra tackorna verkar vara lamningssugna än, så vi kan koncentrera oss på de lamm vi har.

Lilla border collien fick gå och lägga sig tidigt igår kväll (matte trött...). Lassie är snäll på nätterna, sover så gott i mattes säng (mysigt och så vaknar jag om hon blir nödig) och vaknar inte förrän frampå morgonkvisten. Skulle hon vakna under natten, får hon ett litet tuggben, som hon pysslar med ett tag och sen somnar hon om. Igår fick hon klorna klippta och pälsen borstad - hur foglig som helst. En sådan trevlig hund!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0