Blodbad i fårhuset

I lördags kväll satte vi öronmärken i de tackor som ännu inte blivit märkta. Det gick på det hela taget bra och varken vi eller fåren blev skadade. Vi passade på att klippa klövarna på de mindre tackorna (som egentligen fortfarande är lamm) men de dräktiga fick vara ifred. Man bör ju inte bolla i onödan med dem när de är högdräktiga.

Vi fick även sätta ett nytt märke i gamla Annas ena öra, då det gamla lossnat någon gång i forntiden. Även gamla Skrållan fick nytt märke. Det var värre att sätta dit, för örat var så trasigt (fåren sliter lätt sönder öronen om märket sitter lite tokigt). Till slut fick vi dit det i spetsen på örat och där var det mycket blod. Skrållan ville bli av med märket och skakade på huvudet så blodet stänkte. Sen stod hon och trängdes med Anna, Annas lamm Bror, Skrållan och Pippi, så att de allihop blev illröda i huvudena. Det såg ut som värsta slakthuset när vi begav oss av hemåt. Hoppas ingen kikade in till fåren den kvällen. Morgonen därpå var de bara lätt rosa.

På måndag ska våra får bli vaccinerade mot blåtunga. Skönt, då behöver vi inte oroa oss för den sjukdomen i vår och sommar i alla fall.

Men innan dess ska lilla Lassie göra entré i Rockneby. Klockan åtta på fredag kväll kommer Kerstin, som fött upp valparna, med färjan till Oskarshamn. Med sig har hon Lassie och ett syskon till henne och en hanhund som ska omplaceras. Spännande...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0