Lammnamn

Alla lamm utom de två första (Bollys lamm) har fått namn nu. Dots grabb heter Stig-Helmer med C, Pims tacklamm Chutney och hennes bror, som är brun, heter Charlie (Brown). Amandas prickige grabb heter Clown.Tofs svarta tacka med vit hjässa får heta Cocos, medan de två igår födda tacklammen (Tjorven är mamma) heter Choklad och Cacao.

Stig-Helmer är för övrigt mycket bättre i handlovarna nu. Han far omkring tillsammans med de andra lammen som ett litet jehu. Lammracen startar inomhus med att ett lamm tittar uppfodrande på de andra och så sticker iväg, varpå alla de andra följer efter som en svans. Följer elstängslet i högerpall och kastar sig in i lagården och den tjocka halmen och tvärbromsar framför en tacka eller en grind och flämtar lite. Sen är det dags igen. Igår var det bara Clown, som inte deltog; han är ju nykomlingen i gänget, så han höll sig till mamma fortfarande. Tippar på att han hänger på de andra småttingarna ikväll.

Måste berätta något, som Linda och jag tyckte var väldigt roligt. Vi har en dam i Finland som läser vår blogg! Hon går i fårköpar/hyrartankar och håller på att renovera en bondgård. Vi önskar henne lycka till och hoppas hon fortsätter läsa vår blogg!

Förresten - Rebecca - hur går det för dina tackor? Några lamm ännu? Du måste komma och hälsa på oss och titta på våra bagglamm; kanske du vill ha något av dem till dina tackor till hösten?

Tre skinn till har blivit tingade, så nu har vi bara tre kvar hemma och ett i Stockholm. Fantastiskt kul!

Lilla vallhunden ligger här och har tråkigt. Vi ska gå ut och öva lite på stanna och sitt och sådant, så blir hon glad igen. De andra djuren kan passa på att andas ut en stund; det behövs när yrvädret varit i farten några timmar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0