Lilla vallhunden

Igår morse visade Lassie att det nog kommer att bli en riktig vallhund av henne. Hon var med i fårhagen vid den dagliga fårräkningen under noggrann uppsikt. Ingen tacka betedde sig dumt mot henne tack och lov; hon får inte bli rädd för fåren. Men de är snälla, våra tackor.

Så fick Lassie springa runt fåren lite grann. Hon har lärt sig höger och vänster, stanna och framåt, och det tränade vi med fåren i en skock i mitten. Hon var helt med på noterna och lydde så fint. Gick självmant ut i en vid båge, när hon ville komma upp bakom fåren. Tackorna samlade ihop sig lite grann och höll ett vakande öga på den lilla svartvita pilen som kilade hit och dit. Till slut tröttnade de på det hela och försvann upp i skogen och Lassie fick komma tillbaka efter väl förrättat värv.

Dubbelt roligt var det, dels för att hon faktiskt lyssnade på mina kommandon, trots att det var en massa får med på plan, dels att hon instinktivt visste att gå i en stor båge för att runda djuren. Jag blev alldeles upprymd och var tvungen att ringa Linda och berätta om vår vallhund.

Den lilla hunden fick sen följa med upp till midsommarfirandet på Nöbble gård. Runt 25 personer, stora och små, en ridgeback och inalles fyra border collies, på en fest som varade mellan 13 och 03. Det var en trött vallhund som traskade hem på morgonen och det var som att ha en säck potatis i sängen sen - hon var helt medvetslös och vaknade inte förrän vid 9-tiden. Hon är fortfarande (kl. 14) ganska foglig...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0