Tackattack

I fårhuset i morse höll gammtackorna på att stånga ihjäl varandra. Pippi mot Anna och Skrållan. Trodde det var synd om Pippi, som fick gå i clinch med de båda andra och var blodig i pannan, men hon muckade lika mycket hon. Kanske hon försökte ta över ledarskapet från Anna? Ikväll hade de i alla fall lugnat sig och Anna och Pippi låg huvud mot huvud och vilade. Tittade lite surt på varandra visserligen, men ändå...

Det är dags att börja ge de yngre tackorna lite spannmålskross snart. Och så ska de ha selentillskott. Detta inför de förestående lamningarna. Sista veckorna före lamningen växer lammen så mycket, att tackorna inte får plats med så mycket grovfoder i magarna, som de skulle behöva. Därför måste de ha tillskott av t ex spannmål. Vi vet ju inte med säkerhet när de kommer att lamma eller vilka som är dräktiga, men första dagen som någon ska kunna lamma är 5:e februari.

Och på valpfronten är allt under kontroll och alla valparna mår bra. Kerstin har tagit bort sporrarna på frambenen på dem, något som man gör för att hundarna inte ska fastna med dem och slita sönder dem. (Det har min samojed gjort många gånger och det är inte så trevligt.) Snart kommer de att öppna ögonen, när de är runt 10 dagar gör de det.

Vi ser fram emot våren med valp och lamm och ... -VÅR!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0