Klövdag 4 april

Jaha, då var klövkriget över för denna gång. Alla tackorna fick sina klövar klippta och en del gick snabbt och en del tog det lite längre tid med. En skickade iväg mig raklång i halmen med en välriktad spark i häcken och en annans klöv svischade förbi så nära mitt ansikte att jag kunde känna vinddraget. Stig-Helmer passade på att dia medan mamma satt och fick pedikyr.

Det är utmärkt bra att ha får vars tassar måste ansas, när båda ägarna har trasiga ryggar; vi funderar starkt på att gå över till kaninavel. Fast det vore ju ingen sport i och för sig.

Tid har vi fått för slakt av gammtackorna och stora lammet Bror hos Bengt Ohlsson i Bräkne-Hoby. Vi kör ner med dem på annandag påsk och hämtar tillbaka tackorna som kallrökt vitlökskorv och baggen som kött följande lördag. Skinnen får Frank ta hand om som vanligt. Inte bästa årstiden att ta skinn, men det får bli som det blir.

Lilla vallhunden fick sin tremånadersvaccination idag, vilket inte bekom henne det minsta.
Lassie har fått spruta och gosar glatt med veterinären.Lassie och veterinär Carola Axberg
Dessutom har hon varit på vernissage och blivit omhuldad och tillika träffat två jättestora schäferhannar - Cliff och Hero - som hon skällde på. Liten, men tuff.
Lassie möter två 50-kilos schäfrarCliff, Lassie och Hero
 Annars har det mest varit trädgårdsdag och vallhunden har med undran tittat på matte som klängt omkring i äppelträden med sekatör och kastat ner roliga pinnar, som spritts ut på hela tomten.

Livet är en fest!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0