Lilla Lamm stängslar vidare

Med stora svarta hål inombords fortsätter vi med stängsling av vinterhagen, stödutfodring med ensilage till fotbadstackorna, fotbad på söndag (sista badet) och allt annat som måste göras för de får vi har kvar. Vi räknade på det igår och kom fram till, att vi till slut kommer att ha kvar 12 tackor och tacklamm. När vi hade som flest får (tackor, tacklamm och bagglamm) hade vi 53.

Vårt största bekymmer just nu är en av de gamla tackorna - Tant Anna - som är halt på ett bakben, förmodligen har hon stukat till sig. Hon skulle fått åka iväg med de andra, om det inte varit för att hon förmodligen är dräktig.

Annars är det lite roliga saker på gång nu också! På lördag ska vi vara vår fårförening http://www.faravelsforbundet.com/index.php/distrikt/7-distrikt/57-soedra-kalmar behjälpliga i Borgholms slottsruin, när det är Fårets Dagar i anslutning till Ölands Skördefest. http://www.oland.com/index.php?id=545&placid=221&template=0&PHPSESSID=b0515727df26fd2d1046938c9909b0cf . Vi ska stå och kränga kaffe med tillbehör i kafeet och förhoppningsvis hinna kika runt lite på allt som visas upp och säljs. Tid för höstfrisering ska bokas med vår eminente fårklippare Conny Malm, som uppvisningsklipper dessa dagar. Nya fårskinnstofflor ska inhandlas. Det lär också bli mycket prat om maedi visna, blåtunga och klövröta - de tre gisslen i södra Sverige.

Idag ska Linda bege sig ut i bagghagen med sin kamera och ta fina höstbilder på våra grabbar. Allmogefårföreningen http://www.allmogefar.se/ har utlyst en tävling; man ska skicka in sina bästa kort på just baggar och bagglamm. De finaste korten hamnar i fåralmanackan 2009.

Livet går helt uppenbart vidare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0