Lammköttet distribuerat

Naturligtvis snöade det och var halt på lördag morgon, när vi skulle till Runsten för att stycka baggar. Startade i Lindas bil, men vände efter några hundra meter och bytte till min (med dubbdäck) efter att först ha kastat ut en massa skräp. Sålunda försenade kom vi fram blott tio minuter för sent till styckeriet/gårdsbutiken http://www.runstensgard3.se/ . Christer styckade och vi höll ordning på backarna -så att var och en fick den styckning som de begärt - och vägde och märkte dem.

Framåt lunchtid var vi klara med allt och satte oss i bilen för att köra till Kalmar och vår första leverans. Vi ringde runt till kunderna och förvarnade att vi var på gång och det klaffade utmärkt hela vägen. Så mellan Kalmar och Rockneby tog alla tio baggarna slut; det kan ju vara bra att veta, att 10 små baggar räcker ca 2,5 mil. Några kom i och för sig dagen efter och hämtade sina lamm i Rockneby. När vi väl kom hem var vi stelfrusna eftersom vi sprungit ut och in ur bilen och haft ACn på LOW hela tiden för köttets skull; den som körde fick ha vårt enda par vantar.

Nu väntar vi på att Frank ska bli klar med skinnen från fåren vi fick slakta pga fotrötan i somras. Han trodde de skulle bli klara i januari/februari. Och ullen kanske vi kan köra upp till spinneriet http://www.solkustens-spinnverkstad.com/ framåt senvintern. Annars består fåreriet just nu av att åka och mata dem två gånger om dagen och se till att de har vatten; inte alltför betungande alltså.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0