Pyntat och klart

Idag satte vi i märken i baggarnas öron. Slaktbilen hämtar dem imorgon. Grönt märke för köttåtertag, rött för skinnåtertag. Ser jullikt ut. Tio stycken är de, som får åka med Anders när han kommer med sin lastbil. Känns inte särskilt sorgligt; de har haft ett toppenliv och man får bara hoppas att det inte blir alltför stressigt på slakteriet. Helst skulle vi vilja slakta alla lamm hemma, men det går ju inte.

Alla tio är uppbokade av sparsmakade lammköttsälskare. På lördag styckar Christer på Runstens gård dem och så levererar vi till våra kunder i Kalmar, Lindsdal och Rockneby. Ungefär hälften av kunderna köpte kött av oss förra gången och vill nu ha mer, vilket är väldigt roligt. Sen har det tillkommit nya intresserade, som vi hoppas också ska bli nöjda.

Annars är allt lugnt i fårhuset. Lilla lammet är skuttigt och gillar att stångas. Mamma Anna och hennes två sällskapsdamer är måhända en smula trötta på den lille, som förgäves försöker få igång dem. Pippi sparrade honom lite förstrött, när han skulle stångas, men övergav honom snart för ensilagegivan. Det är inte lätt att vara liten och benen är fulla av spring...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0