Färdigstängslat

Så var då uppsättandet av fårnätet klart! Hela lördagen gick åt till detta - och det regnade bara lite grann!. Nu har vi en stor hage inhägnad med fårnät och inuti denna hage delar vi av med elstängsel. Gårdagens arbete innebär att vi inte behöver vara oroliga för att fåren ska gå igenom elstängslet, nu kommer de ändå ingenstans.

Och lille Bror växer och står i. Han hoppar och skuttar och leker för sig själv och de tre nornorna vakar över honom.Fast nog hade det varit kul om han haft ett annat lamm att busa med.

Alla våra ungbaggar har rätt präktiga horn, utom Gummi-Tarzan som nästan är kullig; han har bara några centimeters hornpiggar att stoltsera med. Just därför hade den kraken fastnat mellan tenarna vid foderbordet - bra ställe att fastna på i och för sig, om man är får... - men vi var ju i krokarna, så vi upptäckte honom ganska snart.

Nästa måndag ska baggarna till slakt och sen kanske något slags vinterlunk kan infinna sig med tillsyn morgon och kväll, i väntan på att lamningarna ska börja i februari/mars. Hoppas kan man alltid...(Inser att vi måste vaccineras mot blåtunga och att vi ska ta maedi visna-prov och Länsstyrelsen ska komma ut och kontrollera/godkänna fårhuset och så ska vi slakta de två gammtackorna som inte lammade också.) Men sen så!

Kommentarer
Postat av: Ingegerd

Håller med dig Linda, hemslakt skulle vara att föredra. Jag lider så varje gång jag ser en djurtransportbil.Men det finns ju vilt och veggisar....

2008-11-20 @ 22:32:43
URL: http://ingegerd.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0