En Lillebror

I slutet av förra veckan fick tant Anna en liten bagge. Det var allt som blev av höstlamningen. Den lille är alltså syskonlös och får således heta Bror. Han är brun med vita ben och en stor vit hätta och mammas vita kors på nosryggen. Han är söt.


Ungbaggarna är hemtagna och ska till slakt om två veckor. De hade slut på bete i sin hage, så de får äta ensilage nu resten av tiden.


På onsdag kväll ska vi ha en liten fårhusinflyttningsfest. Inviterade är de som varit oss behjälpliga med fåren på ett eller annat sätt. Varma kläder har anbefallts.

Just nu står alla får inne p g a trassel med eltråden. Förhoppningsvis hittas felet under dagen, så tackorna kan gå ut och frysa, istället för att stå inne och frysa. Nå, de fick massor med nytt strö igår, som de kan bädda ner sig i. Gamla Skrållan fick en stor kaka halm, över sig där hon låg; täckte hela fåret utom huvudet. Det var tydligen skönt därunder, för hon skulle inte flytta på sig inte.

Och ullen verkar vi inte bli av med i första taget. Solkustens ullspinneri tar emot ullen tidigast i vår, men det innebär inte att de börjar spinna den då, utan bara att de kan förvara den fr o m då. Inget att göra åt, bara att avvakta...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0