13 maj - herrgårdsfröknar

Igår kom alltså de sista fåren ut i naturen. Det var Anna, Madicken, Stina, Skrållan och Pippi - idel gamla damer - som nu går runt trädgården på Nöbble gård. Förhoppningsvis går de inte i trädgården... Med sig fick de en stilig riddare - Bonus -  som förhoppningsvis gör dem dräktiga, så vi får några höstlamm. Resten av tackorna får vänta till hösten på sin riddare. Herrgårdsfröknarna lammade i oktober och december, så de har nog kommit i form för ännu en dräktighet nu.

Man får hoppas att de inte lägger sig till med herrskapsfasoner nu när de går vid herrgården, börjar bräka på franska och kräver att få äta kross på linneduk och så. För de är ju trots allt allmogefår...

Kommentarer
Postat av: Lennart

En får tacka för de trevliga bilderna och "reportagen" om era aktiviteter. Bättre skyddsutrustning anbefalls och varför inte kika lite på hur en ishockeymålvakt är utrustad, annars kanske det blir fåren som vinner!

Hoppas att inte rävar och kringströvande vargar
hittar era beteshagar. Även vissa tvåbenta kategorier kan vara intresserade, så behåll alla "lägesanvisningar" inom en begränsad skara.

Lycka till!

2008-05-15 @ 09:50:56
Postat av: Lill

Hej Lennart!

Ja, vi får hoppas att elstängslen verkar avskräckande på både det ena och det andra...

Nu har vi slutat slåss med fåren för denna gång, men till höstens klövklippning ska vi införskaffa såna där vadderade ärmar de har när de tränar brukshundar, men vi ska ha kroppstäckande klädsel. Förmodligen kan vi inte böja vare sig armar eller ben, så nåra klövar blir väl inte verkade, men vi kanske slipper blåmärken och onda käkar...

2008-05-15 @ 14:35:19
Postat av: Lennart

Hej Lill!

Glöm inte kolla att elstängslet funkar OK. Åska kan slå sönder högspänningsaggregaten och växtligheten kan ställa till problem, t.ex. genom att påverka ledarna så att högspänningen kortsluts till jord.

Hoppas att vi får se en bild av Lillalamms klövklipparutrustade "personal" framåt höstkanten. Hjälmar, hakskydd und alles!

2008-05-15 @ 15:56:00
Postat av: Lill

Consider it done!

2008-05-15 @ 16:49:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0