Namngivningen av lamm

För att försöka skapa något slags vision av ordning i oordningen som uppstår vid lamning och fårskötsel i största allmänhet, har vi beslutat att ha ett system vid namngivningen av lammen. Lillebror, som var vår första avelsbagge; hans avkomlingar fick heta något på A. Bonus, som var pappa nr två, fick lamm som fick heta något på B.

Till första omgången hittade vi namn på röda viner till lammen. Alla började på A. Fast de är så krångliga, så lammen har även andra namn, lite mer allmogeaktiga. T ex Abbe, som är slaktad nu. Han var vit och fick heta Albus, Abbe alltså. Ganska allmoge... Han hade två bröder - också slaktade nu - som hette Lucifer och Helgonet. De föddes på Lucia, därav Lucifer; Helgonet för att uppväga lite.

Våra allra första lamm var Ross och Brock. Ross var lite rosslig när han föddes och Brock hade ett litet navelbråck. Sen kom Robbie, som var förvillande lik Robbie Williams när han är sminkad i Let me entertain you. Hans syster fick namn ur Hasse & Tages Fröken Fleggmans mustasch - Lilla Dott. Sen lammade Ida och till slut döpte vi hennes egendomliga döttrar till Bolly och Stolly. För er som är bekanta med Helt hysteriskt (AbFab) är det självklart att det är Bollinger och Stolichnaya som menas.

Sen har vi då avdelningen på B. Efter pappa Bonus. Här har vi den förste som föddes med denna pappa, nämligen Pucko. Ett alldeles förtjusande lamm; mycket snäll och sävlig och kelig. (Snälla, kan ingen köpa honom, så vi slipper slakta honom i höst?). Vi fortsatte på B-temat med Bambis [sic!] lamm, som fick heta Gummi-Tarzan och Gummi-Tackan. (Ni ser att det hela tiden är allmoge- och bokstavsbundet! ) Varför, undrar då vän av ordning. Jo, för syskonen var nog för tidigt födda och tämligen små, smutsvita med bruna fläckar. När de var riktigt små hade de kort, kort päls med små, små korkskruvslockar, som låg tätt intill kroppen. När de skuttade omkring såg de ut som om de var gjorda i gummi.

Jo, men så hade vi ju lilla Bianca; inte så allmoge kanske men det börjar ju på B i alla fall! Vårt lilla lamm som vi stödmatade och som något rovdjur tog på sommarbetet. Hennes brorsa går i min trädgård (tillsammans med Pucko), och han heter numera Bo Vilhelm Olsson (alias Mio, min Mio). Nu känns det som vi kommit på rätt spår, för hör här! Kajsa Gosefårs dotter heter Bea och Zoégas söner Bov och Bandit (de har pandamasker bägge två). Och Ellas snygga skäckiga dotter fick heta Bella.

Sen har vi ju ett gäng lamm som inte fått något namn ännu, men det kommer nog under sommarens gång. Huvudsaken att de får heta något allmogeklingande som börjar på A eller B...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0