Douglas har anlänt

Dagens stora händelse är att vi hämtat hem vår nya avelsbagge - Douglas. Han är uppfödd av Karin strax utanför Karlshamn. Vi och en annan baggköpare - Marianne - var där och hämtade våra snyggingar och hade några väldigt trevliga timmar med fårtittning, pappersexercis och fika och så "pratade vi hål i huvudet på varandra", som Marianne uttryckte det, när hennes man ringde och efterlyste henne.

Vår förtjusande Douglas är blott fyra månader, men enfödd och nästan lika stor som en fullvuxen tacka nu. Han är gråmelerad, ganska mörk utanpå ullen och nästan vit inunder. Och så har han lite vit bläs och rosa läppar, så det ser ut som om han har läppstift och liten plutmun. Och så har han tre vita ben. (Och ett svart.)

Vår gamla vita Rosa får gå som sällskap åt Douglas medan han är i karantän, men sen ska de bägge ut till damerna på sommarbetet, så får vi se om de faller som furor för Douglas.

I övrigt har Stollys knölar minskat i omfång än mer, men de har inte försvunnit. Pigg är hon, men väldigt trött på oss och våra sprutor. Zoéga verkar må bättre; kanske den här trista perioden av brister och sjukdomar är över (för den här gången...). Det är mycket roligare att hämta bagge och planera vårens lamning.

Kommentarer
Postat av: Lennart

Douglas ser lite elak ut. Han har ett sådan där fisförnäm vit "tangorabatt" under näsan, men de var kanske därför han valdes för att imponera på alla tackorna?



Ni kommer säkert att få en massa elaka lamm, som kommer att stånga er både här och mest där!

2008-08-19 @ 20:37:12
Postat av: Lill

Douglas - tangokavaljeren!

2008-08-21 @ 13:59:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0