Partaj i fårhagen

Igår blev vårt allra första gungfår färdigt. Det är brunt och än så länge namnlöst. Det var rätt svettigt att få dit skinnet; vi har både limmat och fäst med häftpistol. Nu är det bara resten kvar... Bild kommer säkert.

Våra riktiga får hade haft party inatt. Stängslet runt den blivande lammhagen hade de sprungit ner och så hade de brutit av stängselstolpar. Vidare hade de dränkt en liten mus i sin vattenhink, vilket var ganska osmakligt på alla sätt och vis.

Jag passade på att strö lite ny halm åt partypinglorna (och Hampus); de river ner ensilage så till den milda grad, att det ser ut som vi strött med den. Fast det är skönt att de kan fodra sig själva när de är hungriga och att vi inte behöver åka ner för att ge dem mat morgon och kväll, utan vi tittar till dem en gång om dagen nu. Stackars Hampus har sån respekt för mig (oss) nu, att han ställer sig bakom lagårdsdörren och bara kikar runt hörnet, när jag är inne hos fåren. Han stångade omkull Linda i halmen, när hennes vaksamhet slackade för en sekund. Han fick sina fiskar varma, kan man väl säga. Sen dess har han skött sig.

Tog med Lassie in till Gevalia och Björk (de som går i en hage bredvid pga att de ska slaktas, då de har klövröta). Hon fick gå i långlina och fösa fåren lite och vi tränade på att stanna o a. Efter bara några minuter tyckte tackorna, att nu fick det vara nog och försökte springa igenom stängslet in till den stora gruppen tackor. Det var bara att lägga av, för vi vill inte ha in dem i fel hage. Lassie tyckte det var hemskt roligt att få "valla" i alla fall, även om det bara var en kort stund.

Kommentarer
Postat av: Pernilla Corneliusson

Hej!



Hittar inte er mailadress.

Finns det någon möjlighet att maila er om man skulle ha någon fundering? Jag har bara ett får men hon ska lamma till våren, kanske är det något jag undrar. Ni verkar ju också kunna en del om klövröta.



Mvh Pernilla [email protected]

2009-11-12 @ 22:10:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0