Extreme Makover

Ja, så här såg det ur innan vi satte igång målningen. De små hålen är utsågade med värdelös sticksåg, vanlig såg och slipmaskin(!), blod, svett och tårar. Poängen med hålen är att fåren ska sticka ut huvudet och äta från ett foderbord som finns på utsidan.
Före
Efter
Nu är det målat (4 gånger) med kalkfärg. Ingen kalkspruta här inte utan hink och borste var vad som gällde.  Vad gör man inte  för att hålla allmogetraditionerna levande? (Sparar 5300:- är vad man gör, om man inte köper en kalkspruta)

Idag fick fåren äntligen av sig pälsen. Det kan ju tyckas märkligt att när det blir kallt så rakar vi av dem ullen. Som tur är  håller de värmen bra genom att äta och så har de ju möjligheten att ligga och gosa in sig i ett tjockt halmtäcke.

Detta skådespel tog - som vanligt när vi ska göra något med fåren - aningen längre tid än beräknat. Vi kom igång ca tre timmar senare än gårdagens planering, klippmaskinen gick sönder men Conny "McGyver" fårklippare fixade ihop sin maskin och kunde fortsätta och själva sorterandet av ullen är ett evighetsjobb, men det visste vi ju sedan innan.

Här är Alka, (vår lilla Dott) som hade en härlig tjock och lång ull.


Här visar Gevalia och Bolly sina nya frisyrer på Cat walken.


Det var roligt att se att vi hade runda och fina får även när de kom ur sin ull

Kommentarer
Postat av: Junitjej

Så fina får!

2008-11-01 @ 08:27:44
URL: http://junitjejen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0