Skinn och annat

De är verkligen fina skinnen vi fått tillbaka! Två har vi redan sålt; ett stort grått som tillhört vår inköpta "avelsbagge" Douglas, och ett som tillhört vårt gosigaste gosefår Ida - stort och kritvitt (som Ida aldrig var i levande livet; hon var alltid grå) med lite nougatbrunt runt kanterna.

Nu har vi några nougat/vita kvar, ett stort kritvitt (Rosa, som också var mest grå på den tiden det begav sig) och ett brunt; alla korthåriga (=några centimeter). De finns till beskådan i Fik & Butik, Lindas nyöppnade träffpunkt i Rockneby, mittemot kyrkan. Öppet i helgen 11 till 16. Finns en massa andra bra och goda grejor där också, så åk dit och köp julklappar!

De tredimensionella fåren verkar mår bra. Hoppas i alla fall några är dräktiga... De gör inte många knop nuförtiden; är mest inne, äter, idisslar och vegeterar i största allmänhet. Gosefårs-Idas kvarvarande dotter Bolly har tagit för vana att resa sig upp på bakbenen och stödja frambenen mot foderbordet, för att nå upp och lukta oss på munnen och näsan, när vi fodrar dem. Jättegulligt! Hon fick till och med en puss av Linda häromdagen.(Vad nu Lindas man tycker om det...)

Denna vecka bör vi få svar på maedi visna-provet vi tog för ca två veckor sen. Vår veterinär Kersti sa, att det var en omöjlighet att vi skulle ha maedi visna på våra får... Och blåtungevaccineringen låter vänta på sig, om den någonsin blir av. Just nu finns tydligen någon gräns för vaccinering strax söder om Kalmar.

Vårt lilla bagglamm Bror (Brolle) är inte så liten längre. Han har vuxit duktigt. Fritt med mat och ensam om mammas mjölk, undra på att han ränner iväg. Han blev alldeles yster häromdagen då de fick ny halm; for omkring och krumbuktade sig så hans tanter blev alldeles vimmelkantiga. Det är härligt med får - man blir alldeles varm i själen av att umgås med dem.

Kommentarer
Postat av: Rebecca

Hi hi! Kul att läsa att ni också har får som stödjer frambenen på foderbordet. SAMTLIGA mina nio står så! Det var vår kära ledartacka, Mynta, som började och ett par dag efteråt stod alla så. Det ser ju inte klokt ut ;-)

2008-12-21 @ 12:36:38
Postat av: Lill

Vill dina får också lukta på munnen och näsan?//Lill

2008-12-21 @ 16:53:19
Postat av: Lennart

Hej!Skulle vara trevligt att få se en bild när Bolly "pussar" någon av fåraherdarna?H-n!

Lennart

2008-12-21 @ 23:17:14
Postat av: Rebecca

Nä, dom vill slickas i öronen!! ;-)

2008-12-22 @ 15:25:39
Postat av: Lill

Vad är det för konstiga får vi har?

2008-12-22 @ 16:02:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0