Dip och Depp

Eller vad de nu ska heta, Lilla Dotts barn.

Vid natt-titten såg Linda att Dott skulle till att föda, så hon fick stanna kvar och övervaka det hela. Tyvärr hade hon glömt en gyllene regel: ju mindre kläder man har på sig när man ska kolla fåren, desto fler lamm kommer att födas. (Är man riktigt trött och bara vill hem och sova och ska se till djuren, ska man alltså klä på sig en massa paltor.)

Efter vad telefonrapporterna och sms:en under natten gav vid handen (jag hade sängsupport med viss utryckningsskyldighet) gick allt tämligen smärtfritt (Dott kanske har en annan uppfattning...). Först ut kom Dip, som är svart med vita tecken. Speciellt är att han är vit på bröstkorgen och upp på sidorna, så det ser ut som om han blivit upplyft av någon med vit målarfärg på händerna. Dipinto på italienska betyder "målad". Brorsan är också svart med vita tecken, dock utan målarkladd. Han kan heta Depp, tycker jag. Efter Johnny Depp.

Det tog tydligen ganska lång tid efter det att vattnet gått tills Dott bestämde sig för att äntligen lamma. Nervöst med tanke på Bollys förlossning, som ju tog lång tid pga av lammens felläge. Inte en sådan förlossning till tack...

Både Dip och Depp föddes med skapliga hornknoppar, liksom Dompan. Tydligen ett arv efter farsan Hampus. Känns onödigt att de ska vara sålunda utrustade redan vid födseln, så vi bestämde oss för att inte använda Hampus igen. (Mittinattenhumor - Hampus är snart uppäten av oss.)

Den lilla Divan är oerhört pigg och nyter och har ånyo anammat oss som mammor och kommer rusande och ska ha mat, när hon hör oss. De tre förstfödda - Daffy, Dompan och Diva (märks att det är allmogefår vi har...) har börjat leka lite med varandra, så långt mammorna tillåter det. Tjorven - Daffys mamma - är ganska hårdhänt mot Bollys barn, särskilt Diva, som kommer farande genom luften lite då och då. Men det ser alltid värre ut än vad det är, tack och lov.

Idag får stackars Linda fortsätta med fåreriet. Själv är jag bunden vid min arbetsplats hela dagen och ikväll ska jag och mina kollegor ha en trevlig stund med Sissela Kyle. Sen återstår att se huruvida det blir nattarbete i fårhuset, men inatt är det i alla fall Lindas tur att få sova. Man får ju fördela gracerna.



Dip & Depp



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0