Hampus' öra: II

Nu hade Hampus' andra öra börjat gå sönder. Metallklipset nötte mot öra och horn och åstadkom ett fult sår. Vi bestämde oss för att klippa bort metallmärket, som förra ägaren gjort på det andra örat; det har läkt fint.

Vi äntrade bagghagen med tänger och jodopax och tjärplåster (tjära som man sprutar på såret) och annat. Hampus kom godmodigt fram och fick lite kross. Linda fick hålla baggen, medan jag började gå lös med tången på klipset. Om detta tyckte Hampus inte. Vi fick lägga omkull honom och Linda halvsatt på honom och höll i hornen. Men baggen är stark, så han reser sig helt sonika och tippar av Linda.

Till slut fick vi dän märket,  tvättade såret och tjärade det. För att han skulle bli vänligt inställd till oss igen avslutade vi med en krossranson till. Han är verkligen en cool bagge, vår Hampus; när vi lämnade bagghagen var han bundis med oss igen.

Sen hämtade vi border collien och körde till tackornas hage. Lassie skulle få övningsvalla lite. Linda hade inte sett henne i aktion tidigare. Hunden löpte amok från första stund och vi slutade med en väl splittrad fårflock. Någon gång ibland lyssnade hon, men inte överdrivet mycket. Hon har kommit underfund med, att det är mycket roligare att jaga ett eller två utbrytarfår, än att hålla på och öva kommandon runt resten av flocken med matte.

Nu får det bli lite fårövningar med långlina ett tag, så hon måste ta det lite lugnare och lära sig lyssna igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0