Får lemlästar barn

Veckan har varit full av gäster med vidhängande barn i åldern 1 till 5 år. Border collien har haft fullt upp i sex dagar med att hålla reda på alla människor och leksaker och mat och annat som är av intresse för en dylik varelse. Första paret gäster medbringade ett gossebarn på 3 och ett annat gossebarn på 5 år. Treåringen var i princip livrädd för hundarna - speciellt Lassie, eftersom hon är så fladdrig. Femåringen tyckte mest det var kul med jyckar och katter.

Innan familj ett åkt, anlände familj två. De hade med sig sina flickor på 1 och 5. Femåringen slöt genast alla hundar till sitt hjärta och lekte med dem tills de inte orkade mer. De kan också ha fått hörselskador, då hon pratade med dem och ropade på dem hela tiden. Till och med Lassie - som är rätt så uthållig - kroknade till slut.

Alla skulle naturligtvis träffa Fåren. Familj ett nöjde sig med att stå utanför hagen och titta, men familj två var med in till tjejerna. Dag ett gick allt utmärkt och fåren och gästerna skötte sig bra. Dagen efter råkade fåret Amanda nafsa femåringen i fingret, när hon matade tackan med spannmålskross. Lite gråt och tandagnisslan och exit fårhage.

Alla fåren verkar pigga och glada och är mycket sociala. De har blivit riktigt lurviga igen - de klipptes ju i mars. En del av dem är precis fullsmockade med prästlus (fröna av snärjmåran); hoppas de hinner torka ihop och ramla av innan vi ska höstklippa tackorna.

Baggarna lever i bästa sämja, växer och står i. Charlie (den bruna) har fått vida, fina horn och de andra ser bra ut också. Helbröderna Carl-Gustaf och Chabo - som hade samma grå färg under uppväxten - har nu ändrat färg, så den ena är så ljust grå närmast kroppen, att han nästan är vit, medan hans bror är mer traditionellt silvergrå i underullen. De grå lammen, inklusive våra grå tacklamm, är så fina. De föddes ju svarta och sen växer det svarta ut och ersätts efterhand med grå ull. Detta gör att de är grå, men att de är svarta i hårtopparna - mycket stiligt!

Så Rebecca - vill du ha ljusgrå eller mellangrå bagge?

Kommentarer
Postat av: Rebecca

Ljusgrå, tror jag.



Vad tufft att dom föds svarta och sedan blir ljusbrå. Jag har en tacka som föddes svart och nu är mycket stiligt stålgrå.

2009-07-21 @ 12:04:11
Postat av: Lill

Bra val! Han är hemskt snygg med sin ljusa ull med svarta toppar!



På lördag blåtungevaccineras de och ngn gång i september ska de kollas av vår veterinär (för klövrötan) och förhoppningsvis friskförklaras!!!



Hinner du komma du över och kikar på din bagge ngt, tror du? Så får du se Hampus också.Han är förresten med i Allmogefåret i reportaget från Ödeshög, årsmötet. Det är Hampus på den runda bilden.



Hörs!



Lill

2009-07-22 @ 07:39:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0