Jag mötte Lassie...

Gardiner i fårhuset. Jojomen. Fast det är egentligen vindväv, som äntligen kommit upp. Beige sådan. Halvsnyggt, men ger lite hemtrevnad, nu när julpyntet åkt ut. Vi har satt upp väven över en dörröppning, så att det inte ska blåsa och regna in från norr. Nedre delen täcks av ganska styva genomskinliga plastremsor, som fåren får gå igenom för att komma in och ut - också detta uppsatt för att minska draget.

Den 5:e februari är första möjliga lamningsdag. Tackorna har börjat få lite spannmål och har även fått selen. Mammahagen och BB är iordningställda. Vartefter tackorna lammar får de flytta över i den andra avdelningen och de första dygnen får de stå i en box gjord av fårgrindar, ungefär 120x120 cm. De får bo så, lite trångt, dels för att ingen av de andra tackorna ska kunna stjäla deras lamm, dels för att mamma och lamm ska knyta fasta och varaktiga band.

Lilla valpen har fyllt två veckor, har öppnat de valpblå ögonen och ska heta Lassie. Lilla Lamms Lilla Lassie. Nej, men Tingsbackens Lassie. Jag försöker förbereda samojeden och lapphunden på att de ska få en lillasyster, men det går spårlöst förbi. Jaja, de lär ju bli varse att deras ljuva och behagliga tillvaro snart är över...

Kommentarer
Postat av: Rebecca

Åh, spännande med lamm snart! Men har ni fått så tidigt som i februari någon gång?

2009-02-01 @ 11:37:33
Postat av: Lill

Hej Rebecca!



Jodå, i fjor lammade vi jämt. I oktober och december och januari. Sen har jag för mig att det blev ett litet hopp in i mars.



Hur går det för dig och dina tackor? har du hittat någon annan bagge? Ska vi spara en till dig, när vi blivit friskförklarade i sommar?



Lill

2009-02-01 @ 15:13:47
Postat av: Rebecca

Ojdå! Det var som tusan! Jag som trodde att dom väntade snällt till i april.;-)



Jo, det går bra med tackorna. Jag köpte en bagge från Linnes Råshult sen. Han heter Filur och är ljusbrun och jättetrevlig. Hoppas på många lamm framöver!



Skulle gärna vilja ha en skäckig bagge nästa gång. Tycker dom är så fina. Tror ni att det blir någon sådan hos er?



Rebecca

2009-02-01 @ 20:49:20
Postat av: Lill

Inte omöjligt! Vi fick ju slakta nästan alla våra skäckiga lamm då i sensomras, men vi har Bella kvar, som är vit/brunskäck. Vi får se om hon får något skäckigt bagglamm. Sen har vi Bettan och Bakis, som har Bonus som pappa och han var skäckig, så kanske...

2009-02-02 @ 07:31:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0