I väntans tider

Räknade lite på eventuella lamningsdatum på de tackor vi verkligen sett bli betäckta (Bolly och Pims var först ut) och det ger vid handen att Bolly kan lamma 3 mars som först och Pims 6 mars. Nu kan ju de ha blivit betäckta någon dag innan också, men ungefär. Tydligen brunstar tackor bara ett till två dygn (var 17 dygn), så det gäller för baggen att hänga med.

Så i år kanske lamningarna faktiskt sammanfaller med min semester, vilket de definitivt inte gjorde förra året; jag tror det plopsade ut ett lamm på de tre veckorna.

Snart har vi en ny laddning lamm- och fårskinn att hämta från Frank. Det är de sista från klövrötesaneringen som är klara. Vi hoppas på att många av dem är långhåriga, men vi får se vad som varit möjligt att göra med dem. Det är bland det sista han gör innan skinnen är klara; först då kan Frank se om det fungerar som långhårigt eller om han måste klippa ner det.

Det är också dags att ta itu med rensning av ull, för snart får vi skicka upp den till Solkustens spinnverkstad. Det är bra om den är så ren som möjligt, när vi kör upp den. Samtidigt är det en mycket tidskrävande syssla att rensa ull, och man tröttnar fort. Men det är väldigt kul att få tillbaka garnet sen...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0