Lilla Lamm irrar vidare

Annandag påsk. Klockan tre hade vi bestämt tid med slakteriet/charkuteriet i Bräkne-Hoby att vi skulle komma ner med våra tre gamm-tackor och vårt halvårsgamla bagglamm. Tackorna skulle omvandlas till korv och baggen skulle vi få slaktad och styckad. Beräknad tid för avfärd: 13.00. Förmiddagen skulle ägnas åt koll och förbättring av stängslet kring sommarhagen.

Två dagar innan ringer Conny Fårklippare. Vi har försökt få tag på honom i dagar innan, men inte lyckats. Jag kommer och klipper era får på måndag kl. 9.30, säger han. Jaha. Tack. Stängsling kommer nu att ske mellan 7 och 9.30.

Måndag morgon ägnas faktiskt åt stängslet och 9.30 står vi i fårhuset och väntar på Conny. 10.00 står vi i fårhuset och väntar på Conny. Linda ringer till Conny, som blivit försenad. 11.00 kommer Conny. Under tiden har vi febrilt försökt få tag i Bengt Olsson, som ska ta hand om fåren i Bräkne-Hoby, för att tala om att vi blir försenade. Vi har tre telefonnummer till slakteriet, men ingen svarar någonstans. Vad gör man? Vi ringer och ringer, men nej.

Nå, Conny klipper snabbare är Fantomen, så klockan ett är vi faktiskt färdiga och sitter i bilen med de fyra fåren lastade i hästtransporten. Vi har fortfarande inte fått tag i Bengt, men nu kommer vi i alla fall att komma i tid... Platsen för slakteriet är kollad på Eniro, så vi kör på vinst och förlust. Men varför svarar de inte? Kan jag ha missuppfattat det hela? Kunde vi verkligen lämna fåren på annandag påsk? Menade han veckan efter? Till saken hör, att Bengt Olsson 1) Pratar mycket fort 2) Är mycket korthuggen (det låter som om han alltid står med händerna i en slaktad gris och vill återgå till den snarast möjligt)  3) Har en utpräglad blekingedialekt. Jag är därför inte helt säker på att jag fattat allt rätt.

Alltså. Där sitter vi i våra skitiga fårklippningskläder, hungriga och dana, på väg söderut med fyra får på släp. Kommer vi att hitta ett slakteri på vägen? Kommer vi att hitta några människor där? Kommer vi att bli tvungna att köra hem med fåren igen?

Väl nere i Bräkne-H. hittar vi charkuteriet/slakteriet. Några människor står utanför och pratar; vi frågar efter Bengt. Jaha, har ni bestämt tid med honom? Ja, det har vi ju och vi är tio minuter tidiga till och med! Jo se Bengt for iväg för tio minuter sen. Men så ringer man efter honom och vips är han tillbaka. Jaha, ni har två lamm med er? Eh, nej, tre gamla tackor och ett lamm...

Hur eller hur så lastade vi av fåren och klarade av pappersexercisen och det visade sig, att Bengt Olsson var en trevlig prick med glimten i ögat , som använde sig av uttrycket "Ja, min själ!" och "Nej, min själ!" tämligen frekvent och som svor frejdigt när lyset inte ville fungera i stallarna. Kändes lite som slakterivärldens svar på Basil Fawlty.

Sen åkte vi hem, hysteriskt skrattande över det absurda i hela den här dagen. Vi stannade och köpte lite godis och annat på en mack i Blekinge; undrar jag vad folk tänkte om två medelålders tjejer som glider in med måttligt rena kläder och luktar fårull, skit och slakteri?

Nu på måndag ska vi åka ner och hämta korv (varmrökt varmkorv och kallrökt vitlökskorv), kött och skinn. Sen ska vi grilla så det står härliga till!


Eh... är det någon här?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0