Bov till Tingsryd

Rebecca från Tingsryd var och hälsade på i vår bagghage igår. Bagglammet hon föll för var Bov, bror till Bandit och son till den så sorgligt nödslaktade Zoéga. Bov är pandatecknad, nougat och vit och har fina rejäla horn. Han blir säkert en bra pappa till Rebecca-tackornas lamm, tackor som för övrigt är från Karlshamns-Karin, som sålde Douglas till oss. Fast Bov får stanna hos sina bröder till oktober, då Rebecca hämtar hem honom.

I tisdags var det upptaktsmöte på Wannborga inför Fårets Dagar i Borgholms slottsruin den 27-28/9 http://www.skordefest.nu/allm/allm_faretsdag.html . På lördagen ska Linda och jag stå i cafét från arla morgon till - ja, det vet vi inte riktigt. På kvällen är det lite festiviteter för oss som jobbar under dessa dagar. På söndagen ska jag vara i cafét på morgonen och sopgubbe/bärare efter stängningsdags, och Linda ska vara hemma med födelsedagsfirning av femåring.

Och på hemmaplan - i nya fårhuset - håller två små kattungar på att acklimatisera sig. Än så länge får de vara instängda i mjölkrummet tills de har vett att stanna i lagården. På lördag ska vi släppa ut dem så de får vidga sina vyer. En är svart och en är grå/vit. De är ännu odöpta; vi får väl hitta på några fåraktiga namn åt dem.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0